Wat doet een wandelcoach precies?

Wandel uit je hoofd

Wandelcoaching is niets anders dan wandelend coachen. Ik leer je dus niet hoe je moet wandelen, maar al wandelend verkennen we samen jouw coachvraag. Ik gebruik de natuur om je nieuwe inzichten en perspectieven te laten zien door middel van gerichte oefeningen die betrekking hebben op je coachvraag. 

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Het aantal sessies is afhankelijk van jouw coachvraag. Tijdens het gratis intakegesprek maken we samen een inschatting. Een wandelcoachtraject bestaat doorgaans uit één gratis intakegesprek en vier wandelcoachsessies.

Wat is een coachvraag?

Kintsugiwandelcoaching

De coachvraag is jouw gewenste resultaat. Welk doel wil jij bereiken? Een coachvraag kan zijn:

* Ik word overladen met werk en merk dat dit ten koste gaat van mijn gezondheid. Ik ben prikkelbaar en maak fouten. Hoe kan ik dit veranderen? 

* Wie ben ik en wat is belangrijk voor mij?

* Ik heb een burn-out gehad en ben net weer begonnen met werken, maar hoe voorkom ik dat ik weer in een burn-out terecht kom?

Wat zijn de voordelen van wandelen in de natuur?

De frisse buitenlucht zorgt voor een goede eetlust, nachtrust en een stralende teint. Wandelen in de natuur ontstresst en biedt tevens rust en ruimte voor bezinning, maar het verlaagt ook je cholesterolgehalte en bloeddruk en draagt bij aan het verbeteren van je lichamelijke én geestelijke conditie. 

Hoe lang duurt het gratis intakegesprek en wat houdt het in?

Het gratis intakegesprek (t.w.v. €80,-) duurt circa 1 uur en vindt plaats in Dordrecht. Tijdens dit gesprek maken we kennis en bespreken jouw coachvraag en wat ik voor jou kan betekenen. Hierna maken we samen een voorlopige inschatting van het aantal wandelcoachsessies die je nodig hebt.

Waaruit bestaat het basistraject?

Het basistraject bestaat uit een gratis intakegesprek + vier wandelingen en een follow-up gesprek (speciaal tarief).

Wat kost een wandelcoachsessie/wandelcoachtraject?

Een losse wandelcoachsessie van 1,5 uur kost €95,- Het basistraject bestaande uit het intakegesprek + vier wandelsessies en een follow-up gesprek kost €350,-

Hoe kan ik me aanmelden?

Contact

Je kan je aanmelden via deze site door een berichtje te sturen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak.

Ik heb last van de omgekeerde cultuurschok, hoe kan jij helpen?

Terug in Nederland

Ik heb zelf jaren in het buitenland gewoond en gewerkt en weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om je weer aan te passen en je thuis te voelen in Nederland, na een lang verblijf in het buitenland. Als ervaringsdeskundige begeleid ik Dutch Repats, third culture kids, studenten en wereldreizigers al wandelend door de verschillende fases van de omgekeerde cultuurschok heen.

Ik wil reisbegeleider worden, geef je ook 1-op-1 trainingen?

Training Reisbegeleiding

Op dit moment geef ik alleen trainingen aan groepen op lokatie bij touroperators en op scholen (MBO/HBO toerisme).

Zijn de wandelcoachsessies alleen mogelijk in de Hollandse Biesbosch?

Inspiratie

Ja, in prinicipe werk ik vanuit Dordrecht waar ook het gratis intakegesprek zal plaatsvinden. De Hollandse Biesbosch heeft veel mogelijkheden en is daarom uitermate geschikt voor de wandelcoachsessies omdat het kleinschalig is en de natuur zich van verschillende kanten laat zien.

Iedereen kan zich wandelcoach noemen, maar heb je ook een diploma?

Wie ben ik?

Met succes heb ik de CRKBO-geregistreerde Wandeloach Opleiding van Het Coach Bureau afgerond. Tevens heb ik het erkende CIVAS wandelcoach diploma behaald.

Hoe zit het met vertrouwelijkheid en integriteit?

Internationale Ethische Code - IEC

Ik werk volgens de Internationale Ethische Code (IEC) ook al ben ik daar (nog) niet bij aangesloten. Deze biedt richtlijnen voor een professionele, transparante en uniforme werkwijze.

Algemene Voorwaarden

Voor informatie over de algemene voorwaarden neem contact met mij op.