Kintsugi-blog

Lees hier elke week een nieuw Kintsugi-blog over zingeving, zinbeleving en wat een wandelcoach voor je kan betekenen.

 

"Jij bent geen probleem dat moet worden opgelost, maar een mens die ondersteuning nodig heeft." (onbekend)

Burnout? Gezondheidsproblemen? Relatiecrisis? Rouwverwerking? Werkloos? Overspannen? Slapeloze nachten? Het is goed om te weten dat je niet de enige bent. De een worstelt met relaties, de ander probeert het hoofd boven water te houden op het werk en een ander maakt zich zorgen om zijn of haar gezondheid of dat van een naast familielid. We hebben allemaal terugkerende thema's die om onze aandacht vragen. Problemen, zorgen, onverwerkt trauma, verlies en verdriet. Je bent zeker niet uniek hierin en deze gedeelde menselijkheid is een geruststellende gedachte: ook andere mensen hebben pijn en ervaren onvolkomenheden in hun leven. De meest intense boeken en liedjes zijn vaak geschreven in tijden van persoonlijk lijden. 

Lees meer »

"Wie zijn schaamte overwint, behaalt een grote zelfoverwinning." (Anton van Duinkerken)

"Ik schaamde me zo erg, dat ik de stap niet durfde te nemen. Niemand mag weten dat het niet goed met mij gaat, dat ik al jaren antidepressiva slik om de dag door te komen. Alleen al bij de gedachte dat mijn omgeving dit weet krijg ik hartkloppingen en voel ik een paniekaanval opkomen en daarna voel ik me weer schuldig dat ik smoesjes moet verzinnen om ergens niet naar toe te gaan, zodat ik diep onder de dekens weg kan kruipen. "

Lees meer »

"Make yourself a priority. Fill yourself up so that you can give more to others." (Oprah Winfrey)

Zet jij jezelf op 1 of is deze plek voorbehouden aan je kinderen, partner of anderen? Zorg jij goed voor jezelf of cijfer je jezelf altijd helemaal weg? Vind je het egoïstisch als je de eerste plek zelf opeist? Laat jij je leiden door verwachtingen en meningen van anderen? Voel jij je schuldig als je kiest voor jezelf? Durf je vaak geen nee te zeggen en zeg je daarom maar ja?  

Lees meer »

"Er komt een dag dat ik niet meer kan rennen. Vandaag is niet die dag." (onbekend)

Er staat niet te veel wind en de temperatuur is prima. Ik strik mijn veters en loop over de steiger naar mijn fiets. Bij het station is het een drukte van belang. Bijna iedereen draagt hardloopschoenen en ik laat een bomvolle trein met hardlopers aan mij voorbij gaan. Ik heb nog genoeg tijd tot de start want ik start pas in de tweede wave. Als ik uitstap bij station Blaak loop ik gelijk de gezellige drukte in en hier in het hart van Rotterdam begint de 1/4 marathon voor mij. 

Lees meer »

"Wat is een illusie? De dingen zien zoals men ze wenst." (Comtesse Diane de Beausacq)

"Maar wat ik niet begrijp, dit is geen illusie, dit ís gewoon." De verbazing van een tiener verwoord, terwijl ik naar de golvende kleuren en vormen kijk van de mediakunstenaar Refik Anadol. Zijn digitale composities zijn hypnotiserend, je blijft er gewoon naar kijken. Wat ik waarneem is het resultaat van ontelbare afbeeldingen van natuurparken, kunstmatige intelligentie en algoritmen omgezet in kleuren, bewegende vormen en geluid. In de driedimensionale immersive room, word je omringt door deze surrealistische werkelijkheid en sta je midden in de illusie. 

Lees meer »