Kintsugi-blog

"Kijk ik om me heen, sta ik midden in mijn leven." (Loesje)

"Ik werd wakker op een dag en dacht; is dit het nu? Sindsdien twijfel ik aan alles, weet ik niet meer wat ik wil. Mijn relatie liep al een tijdje niet lekker en ik heb de knoop doorgehakt, we zijn onlangs gescheiden. Op mijn werk gaat het goed, maar wilde eigenlijk altijd al als ZZP'er aan de slag. Die droom heb ik nog niet waar kunnen maken, net als die wereldreis. Ik weet niet meer wie ik ben, voel me soms lamlendig, depressief en onzeker. Mischien moet ik toch maar ontslag nemen, die Harley kopen en op avontuur gaan met mijn jongere vriendin..."

Lees meer »

"Om innerlijke rust te vinden, moet je afmaken waaraan je bent begonnen." (Boeddha)

"Mijn to-do lijst is eindeloos," verzucht mijn coachée. "Ik kom er aan het einde van de dag achter dat ik weer niet gedaan heb wat ik wilde doen. De lijst wordt alleen maar langer. Soms begin ik enthousiast aan een klus, maar ik krijg nooit iets af omdat er telkens een spoedgevalletje tussendoor komt. Ik word geleefd door mijn agenda en ervaar continue tijdgebrek. Hoe kan ik beter mijn prioriteiten stellen zodat er tijd over blijft?"

Lees meer »

"Het probleem is dat je denkt dat je tijd hebt." (Jack Kornfield)

Voilà, 365 blanco dagen die je zelf kleur en betekenis mag geven. Een schone lei, een nieuw begin. Maak tijd vrij voor dromen, verlangens, doelen en voornemens maar vooral doe er wat mee. Kinderen leven zonder besef van tijd, alsof ze het eeuwige leven hebben. Volwassenen komen vaak tijd tekort waardoor het leven steeds sneller aan hen voorbij gaat. Het probleem is dat we denken dat we tijd hebben, maar niemand weet hoeveel tijd we nog over hebben. 

Lees meer »

"Alles wat afstand geeft tot de situatie waar je nu in zit, is goed voor reflectie." (Ingspire)

Aan het eind van het jaar is het meestal tijd voor  een terugblik: een moment om je te bezinnen over hoe het afgelopen jaar is geweest. Wat ging er goed en hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Welke eigenschappen of talenten heb je daarvoor gebruikt? Wat zou je verder willen verbeteren en hoe zou je dat kunnen doen? Wie of wat heb je daarvoor nodig? Wat heb je geleerd over jezelf het afgelopen jaar en wat zijn jouw doelen voor komend jaar? Waar ben je tevreden over en welke verlangens zijn er nog niet vervult? 

Lees meer »
Rating: 4.948275862069 sterren
58 stemmen