"Be like komorebi, let your bright sunlight shine through the thickest of trees." (Princess B)

Gepubliceerd op 31 mei 2023 om 12:30

Bijna iedereen kent de Japanse begrippen wabi-sabi, ikigai, shinrin-yoku en kintsugi. Minder bekend is komorebi waarvan de betekenis omschreven kan worden als 'het zonlicht dat door de bladeren van de bomen valt' of ukiyo dat staat voor 'de drijvende wereld, leven in het moment, los van alle problemen en beslommeringen'. 

Leven in het nu. Elke dag is een nieuw begin want je kan kiezen hoe je jouw leven wilt leven. Je kan lachend of huilend door het leven gaan, maar het is nog steeds hetzelfde leven. 

Wees je bewust van de rijkdom van de dagen, mooie momenten zijn je kostbaarste geschenk en als het even tegen zit weet dan dat alles vergankelijk is, want ook dit gaat voorbij.

Jij bent het zonlicht dat door de bladeren valt, je bent de lach die met de wind wordt meegevoerd. Jij bent niet jouw depressie en ook niet jouw angst of boosheid. 

Je bent niet alleen, in Nederland krijgt ongeveer een kwart van de volwassenen in de leeftijd van 18 - 75 jaar te maken met een depressie. Laat je klachten niet verergeren, geef toe dat het niet goed met je gaat en praat erover. 

Wil jij jouw mindset veranderen? Weten waar jouw triggers zitten? Weer voluit genieten van het leven? Zet dan de eerste stap en zoek hulp, dat is het mooiste geschenk dat je jezelf kan geven. Want een kentering in jouw mindset zorgt ervoor dat je een verandering teweeg brengt. Positief denken kan je leren en je zult al snel resultaat opmerken. Een wandelcoach kan je hierbij helpen en ondersteunen. 

Het maakt niet uit hoe dicht op elkaar de bomen staan en hoeveel blad ze hebben, zorg dat je weer gaat stralen. Stel niet uit tot morgen, want dat is weer een dag verloren. Meld je nu aan. 

Tot snel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.