"Welzijn is een levensstijl, een voortdurende reis van zelfontdekking en groei." (Gail M. Carter)

Gepubliceerd op 13 september 2023 om 14:04

'Hoe gaat het met je?' De kans is groot dat je automatisch antwoordt met 'goed hoor', ook als het eigenlijk helemaal niet zo goed met je gaat. Waarom is het soms zo moeilijk om te erkennen en te zeggen dat het leven even tegen zit of dat je gewoon niet lekker in je wel zit? Iedereen krijgt te maken met ups en downs, omstandigheden en situaties die bij het leven horen, ze maken het leven aangenaam of onaangenaam. Welzijn is niet een staat van zijn. Welzijn is een proces van groei waarbij het doel, het behalen van ultiem geluk, kortstondig en niet blijvend zal zijn. 

Op welke momenten gaat het wél goed met je? Wanneer zijn al je behoeften bevredigd? In welke mate ben je gelukkig? Wat heb je daarvoor nodig? Welzijn is een breed begrip, buiten dat het sociaal goed met je gaat omvat het zowel je geestelijke als lichamelijke gezondheid. Welzijn is een proces waaraan je kunt werken want je kunt je welbevinden namelijk vergroten, hoe? 

Bijvoorbeeld door samen met een wandelcoach de natuur in te gaan en te kijken naar wat je zou willen veranderen in je leven. Stap voor stap laten we alle levensgebieden de revue passeren  en kijken we naar wat er goed gaat, anders kan en naar wat je niet meer wilt. We brengen dit in kaart doormiddel van oefeningen in de natuur. Dat is niet alleen leuk en verhelderend, maar soms ook confronterend. Een wandelcoach helpt je nieuwe perspectieven te ontdekken en stimuleert je om zelfonderzoek te doen. Wat heb je nu nodig in je leven? Waar ben je bang voor? Wat remt je af? Kortom wat zou je willen veranderen zodat je je beter voelt. 

Juist omdat een wandelcoach niet oordeelt of veroordeelt kom je bij je authentieke staat van zijn. Wat zijn jouw behoeften en hoe kan je die vervullen? Het betekent dat je op sociaal niveau misschien nieuwe activiteiten wilt gaan ondernemen om anderen mensen te ontmoeten. Het betekent ook dat je misschien beter voor jezelf moet gaan zorgen zowel lichamelijk (gezonder eten, meer bewegen) als geestelijk (minder piekeren, meer plezier) en verder dat je je baan nog eens tegen het licht moet houden of besluiten je relatie te verbreken. 

Durf jezelf kwetsbaar op te stellen, erken dat het misschien niet zo goed met je gaat en spreek dat uit. Zoek hulp. Je bent écht niet de enige die denkt dat je er wel uit komt en je gewoon niet aan moet stellen. Helaas, want de eerste stap (erkennen dat je hulp nodig hebt) is vaak de meest enge stap. Werken aan meer welbevinden omvat ook zelfzorg, zelfliefde, zelfcompassie en dankbaarheid voor wat je hebt. Dit zijn stappen die meestal als zeer prettig worden ervaren en dat is juist wat een wandelcoach nastreeft: meer welbevinden creëren in jouw leven. 

Heb jij alles al geprobeerd maar heb je nog steeds het gevoel dat je niet alles uit het leven haalt dat erin zit? Wil je nu voor eens en voor altijd je levensstijl aanpassen zodat er ruimte komt voor meer welbevinden en minder zorgen? Wil je eindelijk afvallen? Meer bewegen? Gezonder eten? Minder stress? Meer rust en harmonie? Meer tijd voor jezelf? Meer zelfvertrouwen? Wat je ook wilt veranderen in je leven, gun jezelf een wandelcoachtraject en bewandel samen met mij het pad naar meer welbevinden. Want laten we wel wezen iedereen wil zich toch gewoon goed voelen of in elk geval een beetje beter.

Tot snel. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.