"Onze werkelijkheid wordt niet gevormd door de oneindige kosmos, maar door het kleine stukje dat we uitkiezen om ons op te concentreren." (Haemin Sunim)

Gepubliceerd op 11 februari 2024 om 11:31

We zien wat we willen zien. Ben je gefocust op de nieuwste Volkswagen Golf, dan zie je ze overal rijden. Wil je zwanger worden, dan lijkt het of elke vrouw die je tegenkomt zwanger is. Vind je jezelf te dik, dan vergelijk je jezelf enkel met slanke vrouwen en ga zo maar door.

Onze beleving van de wereld is dus beperkt tot hetgeen onze interesse heeft of onze aandacht vraagt op dat moment en is in werkelijkheid veel groter. We maken er deel van uit maar zien maar een klein stukje.

Eigenlijk worden we continue door onszelf voor de gek gehouden. Onze waarheid is niet altijd de werkelijkheid. Onze gedachten zijn meestal geen feiten. Onze geest is vaak een plaaggeest die je niet al te serieus moet nemen.

Op het moment dat je jezelf los kunt zien van je gedachten, vooroordelen en aannames begint het leuk te worden want je kunt dus invloed uitoefenen op wat je wilt zien. Je wordt een stuk vrolijker als je naar al die mooie mensen kijkt met een maatje meer als je jezelf te dik vindt. Knipoog als single gewoon naar alle leuke mannen (je weet maar nooit) in plaats van naar verliefde stelletjes te kijken en let voor de lol ook eens op alle jengelende, gillende en vervelende kinderen als je zwanger wilt worden.

Kortom stop de geest af en toe terug in de fles en bekijk jouw wereld vanuit een ander perspectief. Een wandelcoach kan je helpen door een andere bril op te zetten. Focus je op de dingen die wel goed gaan in je leven en als je een probleem van de andere kant bekijkt volgt er vaak ook een onverwachte oplossing. Je zult zien dat je dan een stuk sterker en positiever in het leven staat.

Tot snel. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.