"Jij bent geen probleem dat moet worden opgelost, maar een mens die ondersteuning nodig heeft." (onbekend)

Gepubliceerd op 14 mei 2024 om 18:52

Burnout? Gezondheidsproblemen? Relatiecrisis? Rouwverwerking? Werkloos? Overspannen? Slapeloze nachten? Het is goed om te weten dat je niet de enige bent. De een worstelt met relaties, de ander probeert het hoofd boven water te houden op het werk en een ander maakt zich zorgen om zijn of haar gezondheid of dat van een naast familielid. We hebben allemaal terugkerende thema's die om onze aandacht vragen. Problemen, zorgen, onverwerkt trauma, verlies en verdriet. Je bent zeker niet uniek hierin en deze gedeelde menselijkheid is een geruststellende gedachte: ook andere mensen hebben pijn en ervaren onvolkomenheden in hun leven. De meest intense boeken en liedjes zijn vaak geschreven in tijden van persoonlijk lijden. 

Wat echter zorgwekkend is, is het onvermogen van velen om erover te praten. We verschuilen ons liever achter mooie moment opnames op social media dan dat we onze ware gemoedstoestand en zorgen bespreekbaar maken. Ook al is het moeilijk, praten helpt. Het vergt moed om je kwetsbaar op te durven stellen en je zal meestal kunnen rekenen op meer empathie, troost en begrip vanuit je omgeving. 

Voor sommige mensen is het moeilijk om je zorgen, onzekerheden en problemen te delen met een bekende en de kracht van een wandelcoach zit dan ook in het feit dat deze jou niet persoonlijk kent en niet oordeelt, wat je ook te vertellen hebt. Een wandelcoach luistert en geeft je gerichte oefeningen die verhelderend werken zodat je op een andere manier tegen je problemen aankijkt waardoor er vaak ook oplossingen ontstaan. We doen samen een stapje terug zodat je weer overzicht krijgt en zetten daarna bewust stappen vooruit in de richting die voor jou juist is en bij je past. Je hoeft het niet alleen te doen. Je bent niet jouw probleem, maar een mens die wat hulp en ondersteuning nodig heeft, een luisterend oor of een zetje in de rug. 

Wacht niet langer, worstel niet langer alleen maar zoek hulp. Een wandelcoachtraject is een investering in jezelf. Leer luisteren naar je lichaam in de veilige omgeving van de natuur. Wat heb jij nu nodig om volledig jezelf te zijn? Wat moet er veranderen voor het te laat is en het ten koste gaat van je gezondheid, je relatie of je werk? Welke opties heb je? Welke niet helpende gedachten belemmeren jou? Wat mis je in je leven? Stapje voor stapje gaan we kleine verbeteringen doorvoeren, want om ergens te komen moet je toch eerst op weg gaan. Wandel samen met mij door de prachtige Hollandse Biesbosch waarbij  jouw coachvraag centraal staat zodat we ruimte kunnen creëren voor oplossingen

Tot snel. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.