"There is a crack in everything, that's how the light gets in." (Leonard Cohen)

Gepubliceerd op 30 september 2021 om 10:46

Na jaren als reisbegeleidster gewerkt te hebben in o.a. Zuid-Amerika, Latijns-Amerika en Japan kwam ik tot de ontdekking dat veel mensen hun zorgen meenemen op vakantie. Ik zag diverse problemen zoals burn-out, stress, depressie, angststoornis, een baan of studie die geen voldoening geeft, relatieproblemen, heimwee of ander persoonlijk lijden. Ik kon deze mensen vaak een helpende hand bieden.

Al een tijdje was ik toe aan verandering en de coronacrisis heeft alles  versneld. Ik wilde kleiner wonen met minder spullen en meer vrijheid, vaker thuis zijn, mensen helpen en bovenal buiten werken, in beweging zijn en niet op kantoor zitten. Ik wilde mijn (reis)ervaringen en persoonlijke interesses, zoals wandelen en mindfulness combineren en delen met een doel: kennis overdragen en mensen helpen om meer welbevinden te ervaren. 

We leren lopen met vallen en opstaan. We ontdekken, proberen uit, verwonderen, falen, beginnen opnieuw, maken fouten, verbinden, hebben lief, volgen onze passie, nemen risico's, verleggen grenzen, gaan over grenzen, twijfelen, voelen ons onzeker, worden gekwetst en gaan weer verder.  We komen hier helaas niet ongeschonden uit en iedereen loopt gedurende zijn leven beschadigingen op. Echter, zonder te vallen zullen we nooit leren lopen.

Een wandelcoach leert je ook niet hoe je moet lopen, maar al wandelend verkennen we samen jouw persoonlijke coachvraag. We gaan onderzoeken, ondervragen, beoordelen op waarheid, bekijken vanuit een ander perspectief, oplossingen verkennen, nieuwe manieren aanleren, talenten gebruiken, patronen doorbreken en weerstand uit de weg ruimen om de beschadigingen zo mooi mogelijk te herstellen zodat je sterker verder kunt.  

In Japan noemen ze het lijmen van scherven met goudlijm Kintsugi en het past ook heel mooi in de Wabi-Sabi levensfilosofie: de schoonheid van imperfectie. Je bent mooi zoals je bent met al je littekens, angsten, gebreken, onzekerheden, twijfels, boosheid en onvolmaaktheden en hieruit is Kintsugiwandelcoaching ontstaan. 

Heb jij een coachvraag  op het gebied van zingeving en balans, relaties, loopbaan, persoonlijkheid of communicatie en ben je benieuwd wat Kintsugiwandelcoaching voor jou kan betekenen? Zet dan de eerste stap naar meer welbevinden en neem contact met mij op via deze site of via Facebook/Instagram: Kintsugiwandelcoaching @wandeluitjehoofd.

Tot snel. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.