"Als er magie op deze planeet is, zit het in water."(Loren Eiseley)

Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 14:42

Water is één van de krachtigste elementen en een geweldige metafoor voor het leven. Wanneer het met bakken de lucht uit komt voelt mijn coachee weerstand: 'Ik wandel alleen met mooi weer.' 'Dus jij wandelt alleen met mooi weer, ook als het 35℃ is?' 'Nee, dan is het te warm om te wandelen.' 'Wat is voor jou dan 'mooi' wandelweer?' 'Nou, niet té warm maar ook niet té koud, niet té veel wind en zeker geen regen en ook geen hagel, sneeuw of ijzel.' 

Weerstand is vaak een zelfopgelegde beperking. We belemmeren onszelf om ten volle van het leven te genieten. We bouwen dammen in plaats van bruggen. Water moet stromen, vloeien en vindt altijd zijn weg. Water is gevoel. Luister naar je intuïtie en alles komt goed.  

Ik heb van jongs af aan iets met water gehad, hoewel ik een luchtteken ben. Geboren in een stacaravan op de parkeerplaats van een openluchtzwembad, leerde ik eerder zwemmen dan lopen en heb daardoor water altijd als een vriend gezien en ben nooit bang geweest voor de gevaren.  Als klein meisje vroeg ik aan mijn oma voor mijn verjaardag een doorzichtige paraplu met bloemen en regenlaarsjes. Ik kreeg ze en hoewel ik in de zomer jarig ben, keek ik elke dag hoopvol naar buiten of het al regende.

Water geeft plezier (met mijn neefje in de plassen stampen), verkoeling (tijdens wandelingen), energie (dorstlesser) en verfrissing (een koude douche). De onderwaterwereld geeft rust en tijdens het duiken voelde ik me  altijd bevoorrecht om het leven onder water te mogen aanschouwen in stilte, gewichtloos en zorgeloos.

Water reinigt, kalmeert en doet zijn eigen ding. Water is de bron van al het leven. Water is zacht maar kan rotsen in tweeën splijten, stenen polijsten en hele dorpen wegvagen. 

Drijvend op het water en omringt door watervogels beweeg ik mee met de getijden. Leef met de stroom mee in plaats van ertegenin. Volg de rivier. Als wandelcoach maak ik dankbaar gebruik van al het water om mij heen.

Inmiddels is het bijna weer droog, de natuur heeft zijn voeding weer gehad. Wij wandelen gewoon verder tot de volgende bui, want slecht weer bestaat niet, dat maken we er zelf van. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.