"In every walk in nature one receives far more than he seeks." (John Muir)

Gepubliceerd op 15 december 2021 om 10:15

Winterdipje? Moe? Lusteloos? Zwaarmoedig?

Heb je hier elke winter weer last van en weet je niet wat je eraan kunt doen?

Bossen hebben van nature een kalmerende werking op ons en een wandeling door het bos zorgt er gelijk al voor dat ons stress niveau naar beneden gaat. Het is een natuurlijke antidepressiva. Het bos geeft ook kracht en  heeft de hoogste trillingsfrequentie om op te laden. Bomen voeden, beschermen, verkoelen en helen ons. De natuur doet dus iets met je zonder dat je er iets voor terug hoeft te doen. 

Het bos is ook de plek waar je emoties goed kunt voelen, mag beleven en los kunt laten. De natuur oordeelt niet, ze is er gewoon in al haar grootsheid. Ze biedt troost in moeilijke tijden en vreugde in goede tijden. Wat je ook zoekt in het bos, je zal het zeker vinden.  

Nu de donkere dagen eraan komen maakt de natuur zich op voor een periode van rust en bezinning. Ondergronds gebeurt er echter van alles en is de natuur druk bezig met de voorbereidingen voor de komende lente.

Doe wat de natuur doet, volg de seizoenen!

Maak van je winterdip een periode van bezinning en bereid je voor op de lente. Haal de natuur in huis (kerstboom, planten), gun jezelf rust en een beetje me-time. De donkere dagen zijn de mooiste dagen voor gezellige lichtjes en kaarsen. Omring jezelf met mensen die positief zijn ingesteld en doe dingen waar je blij van wordt. Ook al heb je nu behoefde aan ongezonde en zware maaltijden, eet gezond. We kunnen minder uit eten dus leef je uit in de keuken en maak je eigen gezonde 3-gangen diner, begin de dag met een verse smoothie en eet veel groente en fruit. Kijk naar wat er wél mogelijk is, in plaats van naar alles wat nu even niet kan door de lockdown. Creativiteit begint, waar mogelijkheden beperkt worden. Maak er een uitdaging van om met zo min mogelijk zo groots mogelijk te leven. 

Summer bodies are made in winter, dus trek die wandelschoenen aan en ga op pad, juist nu. Versla die winterdip, ga het bos in, ook al is het koud, nat en grijs. Je krijgt er altijd meer voor terug dan alleen vieze kleren. Een gezonde blos, frisse lucht, een betere conditie, rust in je hoofd, energie en creativiteit.

Klinkt dit goed maar weet je nu al dat je dit morgen toch niet gaat doen? 

Meld je dan aan voor een wandelcoachtraject. Niet alleen heb je dan een stok achter de deur om ook écht in beweging te komen, zodat je je gelijk beter gaat voelen maar we gaan ook samen werken aan jouw mindset waardoor jij die winterdip voorgoed vaarwel kunt zeggen en  helemaal tot bloei komt in het voorjaar. Precies waar de winter voor bedoeld is.  

Tot snel,

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.