"Alles wat we hebben is het NU." (Eckhart Tolle)

Gepubliceerd op 8 december 2021 om 12:11

Het begon met stress op mijn werk. Teveel stress. Ik zocht naar mogelijkheden om anders om te gaan met de hoge werkdruk, de deadlines en de overuren en toen kwam mindfulness op mijn pad. 

Een eyeopener want het is waar, er is geen tijd, alles wat we hebben is NU. Mindfulness betekent aanwezig zijn in het moment, aandacht hebben voor wat zich aandient en het accepteren zonder oordeel. Het lijkt simpel maar is toch moeilijker dan je denkt. Onbewust ben je alweer bezig met to do lijstjes of kun je dat lastige gesprek van gister niet loslaten. We zijn vaak meer met het verleden of de toekomst bezig dan met nú te leven.

Als reisbegeleidster heb ik geleerd om te accepteren wat zich aandient en daarmee aan de slag te gaan. Los van de routine en de automatische piloot, alert op continue veranderende omstandigheden, flexibel, meegaand met de flow van de dag, van het land, van de reis, van mijn groep.

Als wandelcoach maak ik nog steeds dankbaar gebruik van mindfulness. Niets brengt je meer in het hier en nu dan wandelen door de natuur. Stilstaan bij de stappen die je zet en hoe je die gaat zetten, want het  tempo bepaal jezelf. Opmerkzaamheid. Bewust stilstaan bij wat er is door gebruik te maken van je zintuigen. 

Ervaar jij ook teveel stress op je werk? Ben je herstellende van een burn-out en zoek je naar een manier om dit in de toekomst te voorkomen? Pieker je te veel of blijf je maar malen in je hoofd? Ben je telkens met het verleden bezig of maak je je zorgen over de toekomst? 

Wil je een manier vinden om te leven op jouw manier, in je eigen tempo? Verlang je naar meer rust in je hoofd en wil je beter leren omgaan met de uitdagingen die op je pad komen? Genieten van het moment in plaats van bezig te zijn met wat is geweest? Moeilijkheden leren respecteren door te accepteren dat ze er nu eenmaal zijn, er afstand van te nemen en met een open blik ernaar te kijken zonder oordeel? 

Dan kan ik je helpen. Een wandelcoachtraject is een efficiënte (en daardoor ook goedkope) weg naar meer rust en welbevinden. Maak kennis met mindfulness en leer hoe je dit kunt toepassen in je huidige leven zodat je een burn-out een stap voor blijft. Leer loslaten wat je niet meer nodig hebt en maak gebruik van de natuur om jouw hart te laten spreken en aanwezig te zijn in het moment. 

Tijdens vier wandelingen door de prachtige Hollandse Biesbosch, coach ik je naar nieuwe inzichten en ga je letterlijk stappen zetten zodat je beter met de hectiek van alledag om kunt gaan. Sta je stil bij de dingen die écht belangrijk voor je zijn (en bij alles wat we onderweg tegenkomen). Kortom leer je leven in het nu, want er is geen andere manier. Wandel van stress naar mindfulness. 

Tot snel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.