"Van jezelf houden is het begin van een levenslange romance." (Oscar Wilde)

Gepubliceerd op 1 december 2021 om 11:43

Ik ben het niet waard. Ik mag er niet zijn. Ik doe er niet toe. Ik kan toch niks...Hoor je dit ook vaak? Dan luister je waarschijnlijk naar je innerlijke criticus. 

We leven tegenwoordig in een maakbare wereld van schone schijn. Als we social media moeten geloven is iedereen om ons heen succesvol, mooi, blij, slim, rijk, geliefd, verliefd en leven we allemaal happily ever after, met uitzondering van jou dan.   

Het is misschien een geruststelling om te weten dat je écht niet de enige bent die zichzelf eenzaam de put in praat, niet gelooft in eigen kunnen, zich ongelukkig, ongeliefd, minderwaardig en nutteloos voelt, bang is om te falen en niet elke dag vrolijk wordt van wat hij in de spiegel ziet. Alleen zet niemand dit op social media. Waarom niet? 

Achter al die mooie plaatjes en praatjes zit meestal een flinke doses angst en onzekerheid. Misschien heb je je als kind altijd moeten bewijzen om de liefde van je ouders te verdienen en als we ons beter voordoen dan we zijn, houden we ook de schijn op naar de buitenwereld. De buurman hoeft niet te weten dat je diep in de schulden zit, omdat je een grotere auto dan die van hem op de oprit hebt staan, of een hypotheek waar je wakker van ligt. Je baas hoeft niet te weten dat achter die enorme werklust je relatie door een crisis gaat en je kinderen problemen hebben op school, waardoor jij je nu volledig op je werk stort. We denken dat we meer waardering krijgen als we succesvol zijn en een bepaalde status hebben en willen dat laten zien. We maken ons er allemaal schuldig aan, in meer of mindere mate. Echter hoe groot de invloed van social media is op jouw gemoedstoestand heeft te maken met hoe tevreden jij met jezelf bent en hoeveel compassie jij voor jezelf hebt. Sta jij liefdevol en krachtig in je eigen schoenen dan heb je geen bevestiging van de buitenwereld nodig.   

Wordt het niet eens tijd om de maskers te laten vallen en onze ware ik te laten zien met alle ups and downs? We zijn allemaal uniek op onze eigen manier en onze kwetsbaarheid maakt ons juist menselijk. We zijn alles. Onze goede en slechte eigenschappen. Onze kracht en zwakheden. Onze arrogantie en onzekerheid. Onze angst en vertrouwen. Onze twijfel en lef. Onze liefde en haat. Onze vrolijkheid en verdriet. Onze schoonheid en lelijkheid. Omarm jezelf zoals je bent. 

Wil jij positiever en met meer compassie naar jezelf kijken en je eigen waarde terug? Leer tijdens een paar ontspannen wandelingen omgaan met je innerlijke criticus en wordt je eigen BFF. Jij bent het waard, jij mag er zijn, jij doet er toe en jij kan dit. Een mooi cadeautje want als jij van jezelf houdt, straal je dat uit naar anderen en wordt de wereld ook een beetje mooier en daar hebben we geen social media voor nodig.  

Wees lief voor jezelf en meld je nu aan ❤

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.