"Would you like an adventure now or shall we have tea first?" (Alice in Wonderland)

Gepubliceerd op 8 juni 2022 om 12:39

Down the rabbit hole...ik treed in de voetsporen van Alice in Wonderland als ik aankom in Llandudno. Dit schilderachtige kuststadje met zijn wonderlijke pier en Victoriaanse huizen is de plek waar Alice Liddell op vakantie was en Lewis Carroll inspireerde tot het schrijven van het beroemde kinderboek, en is tevens het beginpunt van onze wandelreis in Wales. 

Een reis die voor mij begint bij het begin, op Schiphol, waar ik al om 4:00 uur aansluit in een surrealistische rij. Maar hier eindigt de reis ook voor mijn groep twee uur later, nog voordat hij begonnen is, want hun vlucht is geannuleerd, zie ik op de borden als ik net geland ben in Manchester.

'De beste manier om het uit te leggen is door het te doen', zou Alice zeggen. Iedereen wil graag weer op reis, maar de realiteit is dat de reisbranche wereldwijd nog steeds met de gevolgen van covid te maken heeft en dat er een tekort is aan vluchten en aan personeel bij touroperators, agenten, hotels en op luchthavens. Piloten, grond-, en cabinepersoneel, chauffeurs, gidsen, reisbegeleiders, kamermeisjes en niet te vergeten horeca personeel zijn massaal naar huis gestuurd tijdens de pandemie en hebben inmiddels ander werk gevonden. 'Zin eerst, oordeel daarna'.

Het avontuur laat dus nog even op zich wachten en daarom drink ik thee met scones en ontdek de stad, wandel langs de kust en over de paden van Little Orme en daarna naar de top van Great Orme. Geniet van de feeststemming ter ere van het 70-jarig jubileum van Koningin Elisabeth, breng een bezoek aan Conwy en maak foto's van Alice, de Kolderkat, de Hoedenmaker en het Witte Konijn.

'Alles heeft een moraal, je moet hem alleen maar vinden', sprak de Hartenkoningin. Het leven is een dagelijks avontuur waarbij alles continue verandert. 'Het heeft geen zin om terug te gaan naar gisteren, want we zijn vandaag al niet meer dezelfde persoon'. We ervaren het leven van minuut tot minuut en gaan mee met wat er op ons pad komt. We vallen regelmatig in het konijnenhol, tollen rond in een gekke wereld die soms niet de onze lijkt te zijn maar waar we niet altijd invloed op hebben en maken er maar het beste van want meer kan je toch niet doen. Het is altijd theetijd, volgens de Hoedemaker en zoals ze hier zeggen: 'if tea can't fix it, it's a serious problem'. 

'Als je niet weet waar je naar toe gaat, brengt elke weg je daar en als je lang genoeg blijft lopen kom je toch wel ergens', aldus de Kolderkat. Uiteindelijk is het leven één groot, onvoorspelbaar avontuur, waarbij je nooit weet wat het volgende moment je zal brengen. Leef dus nu. 

Zonder de speelkaarten eindigt ook mijn verblijf in Llandudno en wordt de reis uiteindelijk helemaal geannuleerd. Ik vlieg terug naar huis, na nog een laatste kopje thee en kijk alweer uit naar de volgende wandelreis, want zoals de Hoedenmaker sprak: 'Als je tijd net zo goed kende als ik, zou je niet praten over het verspillen ervan..."

Tot snel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.