"Vervolg de reis, jaag je dromen na, ontgrendel de tijd." (Mario Benedetti)

Gepubliceerd op 14 september 2022 om 07:36

Dromen vermengen zich met de geur van munt en eucalyptus. Emoties komen boven en gaan in het ritme van de golven. We laten het toe. Gele pijlen wijzen de weg, door kleine dorpjes over kinderkopjes, langs fonteinen, kerken en maisvelden richting Santiago maar ook naar onze diepste verlangens. Met elke stap vertraagt de tijd. Kilometer na kilometer tot we aankomen bij onszelf. 

De camino voorziet. Wat je nodig hebt zal op je pad komen, wat je loslaat komt naar je toe. Het enige dat je hoeft te doen is vertrouwen hebben dat het goed komt. Onbewust houden we vast aan alles wat veilig voelt en blijven hangen in wat we niet willen. De camino brengt ons tekens weer terug naar onze kern. Als we even afgeleid zijn dan struikelen we, als we even niet op de pijlen letten dan lopen we verkeerd, als we niet luisteren dan horen we de vogels niet fluiten en als we stoppen met voelen dan zorgen blaren ervoor dat we pijn gaan lijden. 

Een ieder loopt zijn eigen pad ook al volgen we dezelfde route. Tijdens het lopen merk ik de rust in mijn eigen lijf op, want ik heb niemand nodig om te zijn wie ik ben of om mij compleet te voelen. De wonden zijn geheeld. Angst heeft plaatsgemaakt voor vertrouwen. Liefde stroomt. Als je telkens doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg. Door het anders te doen komen er nieuwe dingen en mensen op je pad. Positieve energie is een uitstekende magneet.  

Ik weet dat ik de juiste weg heb gekozen, ook al voelde het in het begin nog onwennig. Soms moet je doen wat je hart je ingeeft en niet luisteren naar wat je ego zegt. Je pad vervolgen totdat de tijd rijp is.

De camino is net als het leven. Elke dag opnieuw staan we voor een uitdaging. Maken we de keuze of we linksaf of rechtsaf gaan of simpelweg rechtdoor. Omkeren is meestal geen optie. Wie en wat je onderweg tegenkomt is bepalend voor jouw camino beleving en neem je mee totdat je je eindbestemming hebt bereikt en verder.

Verlangens kan je manifesteren, net als je je dromen kunt realiseren. Geef nooit je dromen op voor iets dat kan wachten tot later en wat je manifesteert komt je vast en zeker tegemoet, als je gewoon door blijft wandelen...

Buen camino.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.