"Het probleem is dat je denkt dat je tijd hebt." (Jack Kornfield)

Gepubliceerd op 4 januari 2023 om 10:04

Voilà, 365 blanco dagen die je zelf kleur en betekenis mag geven. Een schone lei, een nieuw begin. Maak tijd vrij voor dromen, verlangens, doelen en voornemens maar vooral doe er wat mee. Kinderen leven zonder besef van tijd, alsof ze het eeuwige leven hebben. Volwassenen komen vaak tijd tekort waardoor het leven steeds sneller aan hen voorbij gaat. Het probleem is dat we denken dat we tijd hebben, maar niemand weet hoeveel tijd we nog over hebben. 

Doet mij denken aan het verhaal van een leraar die de klas binnen komt: "Goedemiddag, jullie hebben allemaal één leven waarin je heel veel kunt bereiken als je slim met je tijd omgaat." Hij haalt een glazen pot uit zijn tas en zet deze op tafel. Hij vraagt aan de klas: "Is deze pot leeg?" Er wordt geknikt en bevestigend geantwoord. Vervolgens haalt de leraar een doosje met golfballen uit zijn tas en stopt die in de pot. Hij vraagt nu: "Is deze pot vol?" Weer wordt er bevestigend geantwoord. Hierna haalt de leraar een zakje met steentjes tevoorschijn, stopt ze in de pot bij de golfballen en vraagt nogmaals: "Is deze pot vol?" Er wordt nu gelachen in de klas en iedereen knikt instemmend. Maar de pot is nog niet helemaal vol want de leraar schut nog een zakje met zand leeg in de pot. De glazen pot zit nu vol met golfballen, steentjes en zand. Als laatste haalt de leraar twee biertjes uit zijn tas. De klas begint nu hard te lachen en de leraar giet ook het bier in de pot. Nu kan er écht niks meer bij...

"Wel, deze pot is jullie leven. De golfballen staan voor wat er écht belangrijk is;  liefde, familie, vrienden, passies en gezondheid. De steentjes staan voor je huis, werk, hobby's en je auto. Het zand is al het andere."

Dus als je je leven vult met voornamelijk zand en steentjes, blijft er geen plek meer over voor de golfballen.

"En het bier?" vraagt iemand aan de leraar, waarop deze antwoordt: "Het maakt niet uit hoe druk je het hebt in je leven, want er is altijd tijd en ruimte om een biertje te drinken met goede vrienden..."

Ga verstandig om met je 365 dagen en besteed ze aan de dingen en mensen die er écht toe doen want de klok tikt door. Visualiseer je dromen en verlangens en realiseer jouw persoonlijke projecten. Want wat er in je geest zit, komt vroeg of laat op je pad. Maak het beste van elke dag en begin vandaag. Accepteer dat er ook minder goede dagen tussen zullen zitten, want ook deze dagen zijn nuttig en horen erbij, wees mild naar jezelf en waardeer elke nieuwe dag. 

Maak er allemaal een sprankelend, luchtig, betekenisvol, spetterend, geestig, sexy, gezond, verrassend, bijzonder, wonderbaarlijk, mooi, passievol, adembenemend, fris, energiek, vrolijk, creatief, sportief, optimistisch, grensverleggend, productief, zinnig en liefdevol 2023 van. Je hebt 365 kansen, benut ze!

Tot snel,

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.