"Kijk ik om me heen, sta ik midden in mijn leven." (Loesje)

Gepubliceerd op 18 januari 2023 om 13:30

"Ik werd wakker op een dag en dacht; is dit het nu? Sindsdien twijfel ik aan alles, weet ik niet meer wat ik wil. Mijn relatie liep al een tijdje niet lekker en ik heb de knoop doorgehakt, we zijn onlangs gescheiden. Op mijn werk gaat het goed, maar wilde eigenlijk altijd al als ZZP'er aan de slag. Die droom heb ik nog niet waar kunnen maken, net als die wereldreis. Ik weet niet meer wie ik ben, voel me soms lamlendig, depressief en onzeker. Mischien moet ik toch maar ontslag nemen, die Harley kopen en op avontuur gaan met mijn jongere vriendin..."

Midlifecrisis of midlifeontwaken?

In ene kom je aan, halverwege, en kijk je terug op je leven. De wilde dromen en verlangens die je ooit had, maar niet hebt kunnen realiseren. Ben jij wie je dacht te zullen zijn op deze leeftijd? Ben jij misschien teleurgesteld in jezelf omdat het leven anders is gegaan dan je had gewild? Al die onaangename gevoelens zoals angst, onzekerheid, frustratie, boosheid en twijfel helpen je juist om in beweging te komen, om te groeien. Ze laten je jouw diepste verlangens zien. Ren er niet voor weg maar onderzoek wat ze betekenen en waar ze vandaan komen. Het is een natuurlijke levensfase, net zoals de puberteit.

Ben jij klaar voor de tweede helft?

Midlife hoeft geen crisis te zijn, je kan het ook zien als een periode van zelfreflectie, balans opmaken en een springplank voor de rest van je leven. Opnieuw uitvinden wie je bent, waar je voor staat, wat je nog wilt bereiken, welke dromen je nog hebt en met wie je oud wilt worden, maar dan wel met de kennis, ervaring en wijsheid die je inmiddels hebt opgedaan en dat is het mooie van ouder worden. 

De tweede helft heeft namelijk nog heel wat in petto. Allereerst meer rust en harmonie, minder werken, de kinderen uit huis dus meer tijd voor jezelf, financieel meer ruimte en als de gezondheid meezit dan heb je nog een groot aantal prachtige jaren voor de boeg om van te genieten. 

Ontdekkingsreis naar binnen

Een wandelcoach kan je helpen bij je zoektocht naar jezelf en nieuwe inzichten geven. Stap voor stap ontdek je opnieuw wie je bent en wat je wilt en kom je tot jouw kern. Stel jezelf de juiste vragen en wees nieuwsgierig. Vertrouw op je eigen gevoel, wijsheid en intuïtie want je lichaam weet wat je wilt. Maak van de tweede helft de winnende helft en gok niet op de verlenging. 

Tot snel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.