"Een boek is pas een boek als het gepubliceerd is, anders heet het een manuscript." (Natasja Beumer)

Gepubliceerd op 26 juli 2023 om 06:14

De omslag is klaar. Het binnenwerk is al opgemaakt en ik geef de laatste correcties en aanpassingen door aan mijn uitgever en hierna kan mijn tweede boek gepubliceerd worden. Ik ben blij en trots. 

Het idee om een Handboek voor de Reisbegeleider te schrijven speelde al langer, maar tussen het vele reizen door vond ik noch de tijd noch de rust om er ook daadwerkelijk aan te beginnen. En toen gebeurde er iets dat niemand had zien aankomen. Ik zat van het ene op het andere moment thuis zonder huis én zonder baan want al mijn reizen werden één voor één geannuleerd. De wereld zat in lockdown. Als reisbegeleidster heb ik geleerd om te gaan met veranderingen, ben ik gewend aan een grote mate van onzekerheid en pas ik me dus automatisch aan, stel ik me flexibel op en maak er maar het beste van ook al is de situatie niet ideaal. Ongemakken en beperkingen horen bij het reizen maar ook bij het leven zelf. Ik kijk altijd naar de mogelijkheden, niet naar de problemen en zag volop nieuwe kansen. Vond de rust en de tijd om mijn Handboek voor de Reisbegeleider te schrijven, volgde een opleiding tot wandelcoach die ik afsloot met een diploma, volgde nog een praktijkopleiding bij Het Coach Bureau/Wandelcoach.nl én realiseerde mijn tinyhouse droomboot. 

Het manuscript ligt er dus al een tijdje. Niet voor niets gelukkig want de wereld is weer open en momenteel is er een tekort aan (ervaren)reisbegeleiders want die zijn ook wat anders gaan doen en iedereen reist weer als vanouds gezien het grote aantal boekingen, de volle groepen en de drukte op vliegvelden.  

Het afgelopen jaar heb ik weer veel verre reizen begeleid naar o.a. Cuba, Azoren, Colombia en Japan met nog steeds heel veel plezier, ondanks de perikelen zoals lange wachtrijen op Schiphol, problemen met bagage, inreisbeperkingen en corona maatregelen in sommige landen. Ik heb altijd gezegd dat ik dit werk blijf doen zolang ik het leuk vind, maar dat betekent dus ook stoppen op mijn hoogtepunt en dat is nu. Weer Weg - Handboek voor de Reisbegeleider is niet alleen een mooie afsluiting van de prachtige reizen die ik begeleid heb maar ook een nieuw begin als trainer en wandelcoach. 

Ben jij als touroperator op zoek naar iemand met veel reiservaring die nieuwe reisbegeleiders kort en bondig kan voorbereiden op het begeleiden van reizen? Ik geef  op een ludieke manier hele en halve dag trainingen op locatie voor groepen. Zoek je iemand die gastcolleges in het vak reisbegeleiding kan geven op scholen (MBO/HBO Toerisme)? Zoek niet verder maar neem contact met mij op over de mogelijkheden via deze website.

Weer Weg - Handboek voor de Reisbegeleider is een must have voor de beginnende reisbegeleider, de ervaren reisbegeleider en voor iedereen die erover nadenkt dit werk te gaan doen. Helder en overzichtelijk met veel praktijkvoorbeelden, rolspelen en casussen. 

ISBN: 9789461853523 Bestel nu via > menu>boeken>VanDorp Uitgevers Educatief of via onderstaande link 👇

https://www.vandorp.net/titel.aspx?id=431

Tot snel. 

Reactie plaatsen

Reacties

Ab Willemsen
10 maanden geleden

Het tweede en laatste boek dus. Ik ga het zeker bestellen en lezen. Kom ik nog wel een keer langs om het te laten signeren…..groetjes (ook van Astrid), Ab

Natasja
10 maanden geleden

Hoi Ab, altijd welkom en ik signeer hem graag voor jullie! Groetjes terug.