"Dans met je hart en je voeten zullen volgen." (onbekend)

Gepubliceerd op 1 november 2023 om 07:33

I feel like dancing, dancing...Mijn voeten volgen als vanzelf wanneer de cirkel van mensen begint te draaien. We hebben elkaars handen vast en bewegen al draaiend mee op de muziek. Totdat we loslaten en mijn voeten hun eigen weg vinden. 

De muziek nodigt uit om te bewegen. Je mee te laten voeren in het ritme, in de maat, ook al dans ik al mijn hele leven uit de maat. Het is heerlijk om te bewegen zoals je wilt, geen verplichte pasjes, lekker freestyle. 

Zonder ritmegevoel en met geen enkel idee bij welke tel de dans moet beginnen, vertrouw ik op wat mijn hart mij ingeeft en ik beweeg mijn lichaam zoals het wil. We lachen met elkaar. De muziek en de dans zorgen voor een verbinding met mensen die ik voor deze avond nog nooit had ontmoet. Biodanza is meer dan dansen. 

Het is het leven vieren, door te zwieren en tegelijk thuis te komen in jezelf. De bewegingen volgen elkaar op en komen spontaan vanuit je hart, geen stapje is van te voren bedacht of uitgewerkt. Tijdens de oefeningen wordt er niet gesproken. Sluit je ogen, laat de muziek binnen komen en daarna beweeg je gewoon zoals jij wilt, zolang het goed voelt. Soms dans je samen, soms alleen, niets hoeft, alles is oké, ook als je even aan de kant wilt zitten. 

Ik voel een kinderlijke blijheid en uitgelatenheid en in deze beschermde omgeving kan ik alles loslaten. Ik ben volledig in mijn lichaam en uit mijn hoofd en laat mijn creativiteit en zelfexpressie los op de muziek. De oefeningen worden door de lerares kort geïntroduceerd en volgen elkaar op. Ze hebben tot doel om een of meer van de vijf aspecten van ons mens zijn te activeren: creativiteit, affectiviteit, seksualiteit, vitaliteit en transcendentie. Ze zorgen voor verbinding, rust, bewustzijn maar ook welzijn en zelfvertrouwen. 

Wanneer de biodanza sessie (vivencia) ten einde is praten we nog even na met een kopje thee. Ik was vergeten wat dansen met je doet, en ook al dans je uit de maat, biodanza kan iedereen. Zwier er op los zou ik zeggen en vier het leven!

Tot snel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.