"Give a girl the right shoes, and she can conquer the world." (Marilyn Monroe)

Gepubliceerd op 8 november 2023 om 08:14

Ik heb nieuwe wandelschoenen. Weer dezelfde lelijke maar ze zitten heerlijk en ik wandel vaak dus heb ze gewoon nodig. Denk dat Marilyn Manolo Blahnik in gedachten had want met Hanwag of Meindl wordt het lastig veroveren, althans de mannen dan, de wereld gaat misschien nog lukken zonder blaren, dat dan weer wél.

Nu had ik een prachtig paar zwarte stiletto's, deze heb ik met pijn in mijn hart verkocht op marktplaats, één keer gedragen. Ze stonden geweldig (ook in de kast) en ik kon er zelfs op dansen, maar niet echt praktisch op reis en op de boot, zeg maar.

Schoenen is wel een dingetje want waar laat je ze als je op 18m² woont? Ongewild heb ik er meer dan ik zou willen; wandelschoenen, hardloopschoenen, sandalen, slippers, warme winterlaarzen, zachte pantoffels, half hoge laarsjes zonder hakken en verder twee paar, overbodige, hoge laarzen mét hakken, voor als er toch nog iets te veroveren valt, een man dan, want de wereld gaat zeker niet lukken. Ze staan leuk onder een rokje of met een strakke spijkerbroek maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Op reis met een groep krijg ik ook altijd de vraag; welke schoenen moet ik aan? Koop een paar stevige wandel- of bergschoenen bij een speciaalzaak met goede sokken. Niet altijd even charmant, ik geef het toe, maar je komt er wel ver mee zowel thuis in Nederland als op reis. Ze moeten in elk geval ongeveer 1,5 maat groter zijn dan je schoenmaat, want je voeten zetten op als je langere afstanden loopt en deze ruimte heb je ook nodig tijdens een steile afdaling in de bergen, dit voorkomt dat je je teennagels eraf loopt. Draag je ook nog speciale zooltjes houdt hier dan ook nog rekening mee. Wollen sokken voorkomen blaren. Zorg dat de sokken juist mooi aansluiten om je voeten en dus niet te ruim zitten. Verder is het voor mensen met zwakke enkels of als je in de bergen gaat wandelen raadzaam om halfhoge wandelschoenen aan te schaffen, bij voorkeur met gore-tex en een stevige grip (A/B). Als beginnend wandelaar zal het even duren voor je jouw ideale wandelschoen en sokken hebt gevonden en er zullen helaas een paar miskopen tussen zitten maar uiteindelijk is er voor iedereen een wandelschoen. 

Genieten van een wandeling begint dus met de juiste schoenen. En niet zoals de Amerikaanse pelgrim, op de Camino, die strompelend de apotheek binnen liep voor pleisters en bij gebrek aan kennis van de Spaanse taal, zijn té kleine schoenen uitdeed, om te laten zien wat het probleem was en vroeg; "Can you help me, please?" waarop het meisje achter de balie naar zijn voeten keek en zei; "Maybe better I call a taxi."

Tot snel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.