"Wacht niet op een goede dag maar probeer er zelf een te maken." (Ingspire)

Gepubliceerd op 4 januari 2024 om 20:20

Ik word wakker van het licht. De wekker is blijkbaar niet afgegaan, want het is 9:30. 'Dat wordt dan maar wat later wandelen', app ik en krijg een smiley terug want hij is ook net wakker. Voel me al wat minder schuldig dat ik me verslapen heb.

Het houdt op met regenen, als ik op de fiets naar het station rijd en de trein naar Den Haag pak. Met twee koffie to go, brownies (een sweet deal) en een broodje voor onderweg, stap ik in de auto en rijden we door naar Meijendel.

Het is niet koud en de zon breekt door. Lekker uitwaaien langs het strand en we zijn niet de enige. In de rij voor glühwein en daarna lopen we richting Scheveningen.

Onderweg proberen we filmpjes te maken van de drieteenstrandlopers en de meeuwen van dichtbij wat tot grote hilariteit leidt. Even later genieten we op de boulevard van een bakje kibbeling, tegenover het Kurhaus Hotel. Een ouder stel staat te dansen op salsamuziek met een JBL box in de hand. Ze krijgen veel bekijks. Mooi, hoe mensen gewoon op straat dansen en plezier hebben, zonder zich te generen. Ze ontlokken vrolijkheid en een glimlach bij iedereen die er omheen staat.

De halve maan schijnt door de bomen als we via een andere ingang Meijendel weer inlopen, nog twee uur naar de auto terug en uiteindelijk een rondje van 22 km gelopen.

Wat een heerlijke dag. Je hebt niet veel nodig om dankbaar voor te zijn: uitslapen terwijl het niet de bedoeling is, een goede kop koffie om de dag te beginnen, glühwein om op te warmen, de zon op je gezicht, de wind door je haren, vriendschap, natuur en een paar dansende oudjes.

Elke nieuwe dag heeft iets moois in petto, je hoeft het alleen maar te ontdekken.

Maar makkelijker gezegd dan gedaan, als jij jezelf met moeite je bed hebt uitgesleept en alles maar dan ook alles tegenzit waar haal je dan de energie vandaan?

Hoe maak je van een slechte dag een goede dag in 5 stappen? 

Stap 1 Ga niet in de slachtofferrol zitten (dat heb ik weer, het overkomt mij altijd, bij mij gaat nooit iets goed...). Iedereen heeft wel eens een slechte dag, hierin ben je niet de enige. Belangrijk is dat je verantwoordelijkheid neemt voor wat je voelt en leert om hier op een positieve manier mee om te gaan.

Stap 2 Laat emoties toe. Door emoties te benoemen leer je wat een situatie met jou doet en wat je voelt. Je bent niet boos maar je voelt je boos omdat...

Stap 3 Blijf niet hangen in negatieve emoties. Oké, je hebt een rot dag en alles zit tegen. Tijd om te beslissen hoe je hier op gaat reageren en het mooiste is dat jij dit voor 100% in eigen hand hebt. Je hebt de emotie benoemt en nu kan je het ook loslaten: sorry, boosheid maar de rest van de dag wil ik je niet meer zien. 

Stap 4 Wees dankbaar. Hoe slecht je dag ook begonnen is, er is altijd iets om dankbaar voor te zien. Focus je op die dingen, oefen hierin en benoem elke dag 3 dingen waar je dankbaar voor bent.

Stap 5 Wees lief voor jezelf. Zelfliefde is belangrijk, gun jezelf daarom rust als het je allemaal even teveel is, kook lekker voor jezelf en blijf gezond eten, ga een dagje naar de sauna, doe een weekend retreat, keer naar binnen en ontdek waar jij écht behoefte aan hebt. Luister eens naar je lijf en niet naar dat stemmetje in je hoofd.

Stap 5 Kom in beweging. Ga lekker wandelen, uitwaaien, dansen, de kat knuffelen, winkelen, een vriendin bellen, het maakt niet uit wat maar doe iets waar jij blij van wordt en je zal zien dat die slechte dag als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Heb jij iets te vaak een slechte dag en ben je niet vooruit te branden? Zit jij voornamelijk in je negatieve energie en lukt het je niet er zelf een positieve draai aan te geven? Heb jij een winterdip die tot de zomer duurt? Lukt het je niet meer om kleine lichtpuntjes in je leven te zien? Heb jij het gevoel dat je altijd depressief bent? Vinden andere mensen om je heen je ook vaak negatief? Meld je dan nu aan voor een gratis intakegesprek en dan gaan we samen stapje voor stapje aan de slag zodat jij weer een positief gevoel over het leven en jezelf krijgt. Want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Maak er een mooie dag van allemaal en vergeet vooral niet om te genieten. 

Tot snel. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.