"Om iets in je leven te brengen, stel je dan voor dat het er al is." (Richard Bach)

Gepubliceerd op 27 december 2023 om 06:03

Visualiseren kan je leren

Ik visualiseer me suf maar ik zie het niet.  Nadat ik de 7 tips om te visualiseren heb gebruikt, kom ik tot de ontdekking dat dit voor mij niet werkt. Om te visualiseren moet ik het letterlijk voor mij zien. Daarom maak ik aan het einde van het jaar een wensbord of moodboard voor het nieuwe jaar dat komen gaat. Op deze manier kan ik mijn wensen, verlangens, doelen, persoonlijke groei, levensstijl en alles wat belangrijk voor mij is, voor me zien aan de hand van plaatjes, slogans en dingen waar ik blij van word. 

Een wensbord helpt je dus om je ideale leven voor te stellen en motiveert je om dit te bereiken. Door het gevoel dat je krijgt bij het zien van jouw moodboard denken je hersenen dat je het al bereikt hebt. Het leuke hiervan is ook dat je je brein overlaat met positieve beelden en kom je automatisch in de juiste mindset, telkens als je ernaar kijkt. 

Het leven is een continue proces waarbij diverse thema's afwisselend om jouw aandacht vragen. Het ene jaar ben je bezig met je werk of heb je problemen met je gezondheid, het volgende jaar ga je verhuizen of zit je relatie in een crisis. Het is mij nog nooit gelukt om op alle fronten mijn leven voor elkaar te hebben, of ik had een relatie en worstelde met mijn werk of ik had een top job en geen relatie en zelfs tijdelijk geen huis, geen baan en geen relatie. 

Belangrijk, voordat je begint, is om te kijken wat jouw thema is en waar je je het komende nieuwe jaar 2024 op gaat focussen. Denk bijvoorbeeld aan gezondheid (wandelen, healthy food, ademen, natuur, helen, rust), persoonlijke groei (kracht, vertrouwen, zelfliefde, creativiteit, doelen), liefde (familie, relatie, verbinding, samen, love of your life, harmonie), vrije tijd (balans, kopje thee, quality time, me-time, sport), reizen (opladen, droomreis, avontuur, vrijheid, ontdekken), werk (droombaan, werkgeluk, sparen, geld, minder werken), spiritualiteit (meditatie, zingeving, manifesteren, dankbaarheid, evenwicht).

In 5 stappen naar je beste jaar ooit

Stap 1 Kies jouw thema voor het nieuwe jaar (beperk het tot één hoofdthema en hooguit twee kleinere thema's).

Stap 2 Zoek plaatjes die jouw aanspreken en jouw verlangens en doelen verwoorden dit kunnen ook woorden zijn of mooie citaten, alles mag, laat je creativiteit hierop los.

Stap 3 Koop een vel karton in de kleur die je op dit moment aanspreekt. Kleur is emotie en roept een gevoel bij ons op, rood is bijvoorbeeld stimulerend en staat voor liefde en passie. De kleur groen heeft een kalmerende werking op ons brein en associëren we met de natuur.

Stap 4 Maak een selectie per thema of selecteer alles per kleur. Welk gevoel krijg je bij een plaatje? Wat spreekt het meest tot je verbeelding? Stel je voor dat het er al is, als je dan terugkijkt wat heeft jouw jaar geweldig gemaakt en wat heb je bereikt? Zorg dat jouw afbeeldingen dit verwoorden en laten zien. 

Stap 5 Visualiseer je moodboard door het op een plek te zetten waar je het vaak genoeg kunt zien, manifesteer je verlangens, wat voel je, wat ruik je, welke sensaties merk je op in je lichaam als je ernaar kijkt. 

Tip: Bij het visualiseren is het belangrijk om in het nu te denken, je hebt het al bereikt, bent het al aan het doen of het is er al.

Heb jij als thema persoonlijke groei, werk of spiritualiteit? Wil je verder met je moodboard en stappen zetten om dit te bereiken? Meld je dan nu aan voor een gratis intake gesprek en een wandelcoachtraject in de Hollandse Biesbosch en maak een positieve start van 2024!

Tot snel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.