"We zullen alleen het wonder van het leven volledig begrijpen als we toestaan dat het onverwachte gebeurt." (Paulo Coelho)

Gepubliceerd op 17 maart 2024 om 15:09

Vreugde, angst en verdriet zijn onlosmakelijk verbonden in ieders leven en het komt altijd wanneer je het niet verwacht.

Tegenslag vergroot onze geestelijke veerkracht. Van geluk word je namelijk nooit veel wijzer. We hanteren allemaal strategieën om om te gaan met pijn, angst en verdriet. Onze persoonlijkheid wordt hier deels door bepaald. De sleutel is vertrouwen. Vertrouwen in jezelf en in het leven. Alles komt goed, je hebt blijkbaar nog een les te leren. De kracht van het leven zit hem juist in alle tegenstellingen.
 
Een wandelcoach laat je zien hoe je kunt meebewegen op de golven, er plezier aan kunt beleven zonder kopje onder te gaan want een rimpelloos, vlak leven bestaat niet. Het is veilig, overzichtelijk en voorspelbaar maar er valt niets te leren, beleven of te ontdekken. 
 
Angst en onzekerheid is in de meeste gevallen een slechte raadgever. Angst om (alleen) op reis te gaan, angst om je relatie te verbreken of een nieuwe relatie aan te gaan, angst om je baan te verliezen, te verhuizen of simpelweg naar buiten te gaan. Allerlei soorten angst van hoogtevrees, pleinvrees, bindingsangst, verlatingsangst tot faalangst, vliegangst en fobieën. Ze willen je beschermen maar weerhouden je ervan om buiten je comfortzone te gaan, om voluit te leven en om open te staan voor alles wat er op je pad komt. Gelukkig hebben we angst niet meer nodig om te overleven en staan we tegenwoordig minder aan levensbedreigende gevaren bloot, daarom is het soms goed om je angst te negeren en juist te ontdekken wat er buiten je comfortzone ligt. Ontdek de vreugde van het ontdekken van nieuwe dingen, kijk naar de wereld alsof je die voor het eerst ziet, vrij van angst, pijn en verdriet. 
 
De oorzaak van onzekerheid, verdriet en angst liggen bijna altijd in het verleden. In de toekomst schuilt altijd de hoop en de belofte van het onbekende en het onverwachte; een ontmoeting, een nieuwe liefde, een andere baan, een verhuizing of een ommekeer.  
 
Wil jij graag je angst onderzoeken? Je verdriet een plekje geven? Voluit leven? De controle leren loslaten zodat er meer ruimte komt voor onverwachte dingen? Meld je dan nu aan voor een wandelcoachsessie en stapje voor stapje wandel je onder mijn begeleiding uit je comfortzone en gebeuren er waarschijnlijk dingen die je nooit had verwacht. 
 
Tot snel. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.