"En als het regent op je wandeling, kijk omhoog in plaats van naar beneden. Zonder de regen, zou er geen regenboog zijn." (Gilbert Keith Chesterton)

Gepubliceerd op 27 maart 2024 om 09:29

Wandelcoachsessies gaan gewoon door als het regent. De regen is een prachtige metafoor voor het leven, het leert ons om te gaan met weerstand maar ook dat na regen zonneschijn komt. Ook in ons dagelijks leven schijnt de zon niet altijd en gebeuren er dingen waar we weerstand tegen voelen. De meeste mensen hebben geen zin om buiten te gaan wandelen als het regent, maar wie toch de stoute regenlaarzen durft aan te trekken, weet dat het veel oplevert. De natuur is vaak prachtig, kikkers komen tevoorschijn en waterdruppels vormen zich op bladeren en bloemen. Je kan de regen op je gezicht voelen als een verfrissing en het is goed voor je huid door de hoge luchtvochtigheid. Ook de geur van regen is lekker, net als het kalmerende, ritmische, bijna meditatieve geluid van regendruppels. Waterplassen weerspiegelen hoe je je voelt en wolkenvelden boven je hoofd komen en gaan. De neerslag is lang niet altijd hetzelfde. Er zit een variatie in van mist, nevel, motregen tot onweersbuien met hagel en sneeuw of zware regenval, net als je gemoedstoestand. 

Grote voordeel van wandelen in de regen is dat het buiten minder druk is. De regen spoelt een deel van je zorgen op dat moment voor even weg en als je na het wandelen met hernieuwde energie weer thuis op de bank zit, ben je toch blij dat je naar buiten bent gegaan. 

Hoe kijk jij tegen de regen aan? Is het altijd grijs en druilerig of ook welkom en verfrissend? Zonder regen geen regenboog, maar ook geen leven. De natuur wordt blij van regen. Kinderen maken zich totaal niet druk om een buitje, ze spelen in de plassen en hebben vooral pret. Dat verleren we beetje bij beetje totdat we met regen de deur niet meer uitgaan en buienradars onze agenda bepalen.

Het weer is wat het is, niemand heeft er invloed op. Laten we juist genieten van de grote diversiteit die het weer ons te bieden heeft. Elke dag zon verveelt ook op een gegeven moment en dan snakt iedereen juist naar een beetje verkoeling. Wandelencoachsessies gaan het hele jaar door, ongeacht de weersvoorspelling. We wandelen niet alleen door regen en met tegenwind, maar ook onder een wolkeloze hemel en de brandende zon en passen onze kleding en schoenen er gewoon op aan. De natuur leert ons naar onszelf te kijken met andere ogen, leert ons te leven volgens de seizoenen en het weer hoort daar ook gewoon bij.

Wil jij dichter bij de natuur leven? Een antwoord vinden op je coachvraag? Je eigen weerstand onderzoeken en er beter mee om leren gaan? De emotionele balans in jezelf terug vinden? Meld je dan aan voor een gratis intakegesprek.

Tot snel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.