"Alles is van dezelfde adem. Het dier, de boom, de mens. De lucht deelt zijn wezen met al het leven." (Chief Seattle)

Gepubliceerd op 20 oktober 2021 om 13:29

Baby's huilen vlak na de geboorte om de longen vrij te maken om te kunnen ademhalen. De eerste levensteug zuurstof. Zonder zuurstof gaan we allemaal dood, dat is een simpel feit. Lucht staat voor vrijheid en ruimte. Bomen, planten en algen zetten de koolstofdioxide die we uitademen weer om in zuurstof en zijn dus van levensbelang. Niet voor niks krijgen mensen letterlijk lucht als ze door een bos lopen of uitwaaien op het strand. Bossen en regenwouden zijn wereldwijd van levensbelang. 

Een brainstormsessie in het bos levert meer creatieve ideeën op. We kunnen vrijer denken dan in de vergaderzaal, voelen ons meer met elkaar verbonden in de natuur, zijn opener en communiceren gaat een stuk gemakkelijker, omdat je niet tegenover elkaar aan een tafel zit. Als je los komt van alle overbodige prikkels, zie je de dingen helderder. In de natuur vind je tevens associaties die je blik verruimen zoals bijvoorbeeld bomen, een rivier, bladeren, kastanjes of een veertje. Een veer is een krachtige symbool en brengen we meestal in verband met het element lucht en de wind. Het staat voor evenwichtigheid en verbinding met de natuur (en dus ook met jezelf). Voor vogels (vrijheid) en je vleugels uitslaan. Vind je een veer op je pad dan weet je dus wat je moet doen. 

Een nieuwe baan, andere studie of voor jezelf beginnen? Maak een wandeling, adem diep in en ontspan. Inspiratie komt voort uit stilte. Even helemaal niks doen is heel nuttig en geeft ons brein de mogelijkheid om ruimte te maken voor nieuwe ideeën. Ga in het gras liggen, kijk naar de wolken die voorbij gaan, en de lucht boven je. Wandel daarna verder want vanuit beweging ontstaat creativiteit. Wandelen is de ideale combinatie tussen stilte en beweging met het grote voordeel dat je in de buitenlucht bent en vrij kunt ademen. 

Het element lucht symboliseert ook je gedachten en denkvermogen. Soms zitten we teveel in ons hoofd. Gaan piekeren en malen, analyseren en herhalen. Dan kunnen we proberen om iets luchtiger met het probleem om te gaan. Wandel uit je hoofd. Gedachten zijn als de wolken, ze komen en gaan, observeer ze en laat ze gelijk weer los...

Ben jij op zoek naar creatieve oplossingen? Wil je nieuwe inspiratie opdoen voor een project? Wil je even minder denken en meer uit je hoofd? Een wandelcoachtraject is een begin naar meer rust en creativiteit in je leven. Zet jij de eerste stap? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.